Svømming er noe som passer for alle, og det er lurt å la barna erfare svømming på et tidlig stadium i livet. Dette gjør at de utvikler trygghet i vannet, og det tar knekken på den medfødte vannskrekken, slik at de ikke må avvennes på et senere tidspunkt, hvor mer motstand kan ha bygget seg opp.

Spebarnssvømming er derfor populært

Swimming_kidsMange steder i landet tilbyr svømmeforbundet derfor spebarnssvømming, for babyer som har begynt å utvikle en grunnleggende motorikk. Når du vil begynne å svømme sammen med barnet ditt må være opp til deg, og når du føler deg trygg på hva som skal skje, men husk at det ikke lønner seg å være for pinglete, og at det er en fin aktivitet for både mor og barn. Om du svømmer i en hall er det behagelig varmt, og det hele året. Samtidig er det et fint avbrekk i det dagligdagse under foreldrepermisjonen, som gi dere begge noe fint å holde på med.

Svømming i regi av skoleverket

Svømming er i dag også en integrert del av skolens idrettsundervisning, slik at også de som ikke har svømt fra tidlig alder skal utvikle en grunnleggende kunnskap om svømming og om å klare seg i vannet. De fleste skoler har ganske omfattende kurs, som inkluderer undervisning og trening, samt kursing i redningssvømming for å hjelpe andre som er i nød. Her trenes barna i hvordan man kler av seg om man er i vannet, i hvordan uskadelig gjør noen som er i panikk, mens de er i ferd med å drukne, eller det mer grunnleggende. Som hvordan man svømmer under vann, og dykker etter gjenstander, eller om hvordan man kan klare å svømme lange strekninger uten å bli utmattet. De forskjellige teknikkene for svømming skal læres, så vel som at man skal kunne være forbered på ulykker til vanns.