Det å bade og svømme utendørs, eller “Open Water” som folk i dag kaller det, fordi de ikke lenger behersker det norske språket, er en flott naturopplevelse, som gir deg en fin frihetsfølelse, kombinert med mestringsglede. For at du skal kunne delta på Open Water, med størst mulig sikkerhet og glede, er det likevel et par ting som du burde ta hensyn til. Åpne farvann som innsjøer og havet byr på egne utfordringer som det er viktig å være bevist på.

Ta alltid med deg noen

Hampton_open-air_swimming_pool_-_geograph.org.uk_-_195844Om du ikke er en fullstendig supermann er det ikke lurt å svømme ut på tur alene. Det finnes alltid situasjoner hvor man tenker, “faen, om noen andre hadde vært med, så hadde jeg overlevd dette”. -Ja det er litt satt på spissen, men poenget er å være tydelig. Selv om man ikke skal overdrive sikkerhetshysteri er det lurt å ha med seg noen. Om man skal svømme langt kan det være kult om følget har med seg en båt eller en kano, slik at man kan plukkes opp om krampa tar en.

Hold deg nær land

En annen god måte å drepe seg selv på, er å svømme ut på åpent hav, eller langt fra land. Om man er flere som trener sammen, bør det være tenkt på at dere ikke er for langt ute, til at en kan trekke en annen i land.

Kjenn deg selv

Som det gamle romerske proverbet sier, er det også lurt å kjenne til sine egne styrker og begrensninger i de fleste situasjoner. Også når du svømmer ute. Det kan være kult å teste de egne grensene, og å slå sine egne rekorder fra tid til annen, men det er noe man gjør når sikkerheten er ivaretatt, når du kjenner værforholdene og omgivelsene godt nok til at du kun tester deg selv, og ikke flaksen din.